Unustasid parooli?
RodCover/Board > Info Myyri kohta

Autor Teema: Info Myyri kohta
Andri
Flash MX 2002

28.06.03 (21:25)
Tubli poiss Myyr oli programmeerinud Restaureerimiskeskuse OÜ-le kodulehe ( http://www.restkeskus.ee) ja teinud sama domeeni alla ka oma kodulehe ( http://myyr.restkeskus.ee), kuhu ta siis pani disainerite ja fotograafide pilte, mida ta internetist krabanud oli ning neid oma suva järgi täiendanud. Kui ma nägin, et Myyr oli võtnud ka ühe minu loodusfoto, sinna roppusi peale kirjutanud ja üles pannud, siis läksin koheselt (18.06.03) Restaureerimiskeskusesse, et välja selgitada isik, kes peitub varjunime Myyr taga. Rodcoverist oli Myyr veel võtnud hr Aleksander Kaasiku (alias Aik) foto "Kõik pole kadunud..." [paraku on juba kõik kadunud] ( http://cover.rodesign.ee/index.php?imageID=3161). Informeerisin hr A. Kaasikut juhtunust, aga reaktsiooni ei järgnenud.

Kõik arvavad, et AS-ist Restauraator välja kasvanud OÜ Restaureerimiskeskus on soliidne ja lugupeetud firma. [Toon siinkohal firma andmed > reg. kood: 10590221; aadress: Kaera tn 6 10318 Tallinn; põhikapital: 40 000 EEK; käibemaksu info: EE100595716; registreeritud: 01.11.1999 Tallinna Äriregistris; telefon: 0/6008499; faks: 0/6008498; e-mail: rk@restkeskus.ee; webmasteri e-mail: myyr@restkeskus.ee; tegevuslitsentsid, mis kehtivad Muinsuskaitseseaduse § 51 alusel: 355/99-K 16.09.04 UP+RR.] Restaureerimiskeskuses ei teadnud mitte ükski inimene, kes on nende kodulehe valmistanud ja seda täiendab. Jätsin oma andmed, et mulle teatataks, kui saadakse teada, kes on kodulehe teinud. Kahjuks pole tänase päevani Restaureerimiskeskuse töötajad suutnud välja selgitada, kes nende kodulehe tegi. Peale viisakusvisiiti Restaureerimiskeskusesse seadsin oma sammud OÜ-sse Zonemedia (Ristiku tn 10 III korrus), kus asub kogu Restaureerimiskeskusega seotud veebimaterjal (ja ka Rodcover). Zonemedia töötajad ütlesid, et nad ei saa midagi teha, kui avaldust pole, et kirjutagu ma neile avaldus. Ja ennäe imet! Kuigi mina avaldust ei kirjutanud ja Restaureerimiskeskuses MITTE KEEGI EI TEADNUD EGA TUNDNUD kodulehe tegijat Myyri, kadus samal õhtul täiesti imekombel kogu Myyri koduleht nagu tina tuhka. Samuti kadus Rodcoverist Myyri profiilist viide tema kodulehele ning ilmus väga huvitav kirje: "ei tegele eriti, sest kokkupuuted nn graafikategijatega on olnud piisavalt ebameeldivad ..." Õnneks olid mul kõik vajalikud koopiad tehtud ja cd peale kirjutatud ja seda cd-d näitasin ma nii Restaureerimiskeskuses kui ka Zonemedias (viimase töötajad kiitsid minu ettenägelikkust!)

Ma ei hakka siin pikalt keerutama ja tõmban saladuskattelt loori maha: Myyr = Martin Eslon, 27 a vana, õpib statsionaaris Tallinna Pedagooguikaülikoolis põhikooli loodusteaduslike ainete õpetajaks, mingil põhjusel pole veel suutnud 4. kursust lõpetada, kuulub keskkonnakaitseorganisatsiooni Sorex (siin näen teatavat irooniat - M. Eslon, kuuludes organisatsiooni Sorex, peaks tegelema keskkonnakaitsega, aga kirjutab hoopis looduspiltidele roppusi peale).

Informeerisin Pedagoogikaülikooli Matemaatika-loodusteaduskonna dekaani professor Henn Kukke üliõpilase Martin Esloni tegevusest. Seda selleks puhuks, et kui ta hakkab pidulikult hr Eslonile diplomit üle andma, oleks talle teada, et tegemist on tõelise pedagoogiga, keda Eesti Vabariik nii hädasti vajab. Samuti informeeerisin keskkonnakaitseorganisatsiooni, mille, nagu juhatusest teada sain, järgmine ridade puhastamine leiab aset sügisel.
Muudetud: 03.07.03 (23:09)

tajo12
disainer

29.06.03 (16:56)

isikukoodi ja täisnime avaldamine, isikliku elu üles riputamine? ma soovitaks sul oma kommentaari muuta ja vähemalt isikuandmed välja korjata.

Muudetud: 29.06.03 (16:56)

PaksMees
Kasutaja

29.06.03 (17:29)

Muudetud: 29.06.03 (20:01)

Andri
Flash MX 2002

29.06.03 (21:35)
Tajo, äkki räägiksid asjast ka. Sa oled üks vähestest (max 10 inimest), kes on asjaga kursis ja tead varasemaid keisse. Need ettepanekud, mis ma Sulle e-maili teel saatsin (vaata meie kirjavahetus üle!), Sulle ei meeldinud. Too siis oma ettepanekud välja. Ja Rodboardis on see asi üleval vaid seepärast, et Sina tahtsid nii.

Andri
Flash MX 2002

30.06.03 (09:40)
Ma ütlen siis välja, milles asi seisneb, et kõigile oleks arusaadav probleemi olemus.
1) Vähemalt poole viimase aasta vältel rändavad tööd Rodcoverist välja ja neid pannakse ebaseaduslikult üles teistele saitidele.
2) Ei täideta Eesti Vabariigi Põhiseaduse §17.

penipoiss
-

30.06.03 (13:23)

firewall
puhas

30.06.03 (18:32)
elagu coveri sanitar andri

Andri
Flash MX 2002

30.06.03 (19:33)
Firewall, tänan toetuse eest!
Kõige rohkem on Coveris kannatada saanud kindlasti itimees. Nii kui mesilase kuskilt saidi pealt maha saab, ilmub see mõne aja pärast jälle kusagile. Ma ei usu juhustesse. See peab olema ühe ja sama isiku süstemaatiline töö.

tajo12
disainer

30.06.03 (20:38)
Tsiteeritud:
Ma ei usu juhustesse. See peab olema ühe ja sama isiku süstemaatiline töö.

fanatic paranoic phobic

Muudetud: 30.06.03 (20:38)

kala suppler
eikeegi

01.07.03 (21:08)
...imo tubli! hea et viitsimist jätkus.

Andri
Flash MX 2002

01.07.03 (23:40)
YES! Mesilane sai hotist välja! http://portal.hot.ee/?ekaart=true&mida=kaart&id=680 Viga: Sellist kaarti meil ei ole.

Panin mesilasega seotud kirjanduse pdf-formaadis saidile http://www.hot.ee/bihonning/ , kel huvi, võib lugeda.

Andri
Flash MX 2002

02.07.03 (00:28)
Unustasin öelda, et kirje piltide alla ilmus Coverisse Uuno juhtumi ajal, mil ma käisin Randole pinda, et ta midagi ei tee.

Andri
Flash MX 2002

02.07.03 (12:21)
Tajo O.-le, kes ei näe lihtsaid seoseid, ma ütlen, et lugegu kommentaare alates 07. veebruarist 2003 aadressilt http://cover.rodesign.ee/index.php?imageID=2206

Andri
Flash MX 2002

03.07.03 (21:18)
Myyr isiklikult helistas mulle täna (sic!) ja määras homseks kohtamise Paksu Margareeta juures kell 17:30. See saab kindlasti huvitav olema, kuna ilmnenud uute andmete järgi aadressilt http://www.pixel.ee/uudised.php?k_otse_lehelt=990 , on myyr 8 aastat vana. Samas on toodud ka myyri profiilpilt. Igaks juhuks kopeerisin profiili ja panin pdf-formaadis üles aadressile http://my.tele2.ee/restkeskus/myyr/index.htm . Pixelis on märgitud myyri koduleheküljeks Politseiameti (Pagari tn 1) lehekülg http://www.pol.ee/ . Seega siis on tegemist 8-aastase politseinikuga! (Neile, kes ei ela Tallinnas, ütlen, et Pagari tänavalt Paksu Margareetani on täpselt 234 meetrit.)

Andri
Flash MX 2002

03.07.03 (21:26)
Ja ongi politseinik!

http://www.pol.ee/index.php?id=1494

Vanemspetsialist Martin Eslon (0)612 3375 martin.eslon@pol.ee

Mina näen nüüd piisavalt materjali artikli jaoks.

Andri
Flash MX 2002

03.07.03 (23:08)
Lisasin veel ühe faili - "myyri_tegevus_politseiametis.pdf" (815 kB) - saidile http://my.tele2.ee/restkeskus/myyr/index.htm Seal on toodud see põhjus, miks ma 2 nädalat Martin Eslonile jahti olen pidanud ja MILLEGA TEGELEVAD POLITSEIAMETNIKUD MAKSUMAKSJA RAHA EEST TÖÖ AJAL!!!

levis2
levis2

04.07.03 (01:31)
Seriaali järgmises osas tahetakse vist ühele peategelastest mõistus pähe taguda! Isiklikult loodan, et sellest tuleb üks tüüpiline hollywoodi kassatükk - "hea lõpuga" - pahad saavad kolki ja hea pääseb terve nahaga.

edu ja jõudu!

lordnicon

04.07.03 (01:43)
Tjaa kahtlane tüüp see myyr.
Ise jaman ka ühe väikse vargaga http://gallery.yaxay.com/entry.show.php?s=&entryid=7616&
...aga see selleks. 08 näitab pixli profiil siis kui kasutaja pole oma vanust ise määranud.... ma arvan... paljudel on 08 seal

ice
programmofon

04.07.03 (08:52)
kahtlane tüüp jah...

aga Andri, sulle on veel tööd:

siin

myyr
olemas

04.07.03 (10:16)
http://seadus.ibs.ee/aktid/rk.s.20001115.138.20 010101.html
§ 4. Avalikule teabele juurdepääsu võimaldamise põhimõtted
(3) Teabele juurdepääsu võimaldamisel peab olema tagatud isiku eraelu puutumatus.
-
Kuna hr Andri Ivin EI OLE mingeid NÕUDMISI minule esitanud, siis eeldan et Tema käitumine on puhtalt ettekavatsetud ja kuritahtlik/pahasoovlik (võttes algselt aluseks ülalmainitud Eesti Vabariigi Avaliku Teabe Seaduse).

Andri
Flash MX 2002

04.07.03 (10:46)
Ma siiski paluks kõigil aktiivselt järele mõelda, mida edasi teha. On selge, et olukord iseenesest ei parane. Ise paneks ette järgmised toimingud:

1) Rodcoveri töid saab vaadata ainult sisseloginud kasutaja;

2) mittekasutajad näevad vaid thumbnaile;

3) Rodcoveri kasutajad peavad olema reaalsed inimesed reaalsete nimedega (vähemalt profiilis peab olema kirjas ees- ja perekonnanimi) ja toimivate e-mailidega. Välistatud peavad olema reaalsuses mitteeksisteerivad kasutajad, näiteks kasutaja Timur e-mail Pavlik.Morozov@mail.ee;

4) Rodcoveri kasutajaks saab registreeruda vaid inimene, kes omab Rodcoveri liikme soovitust või kes on üheselt identifitseeritav oma kodulehekülje kaudu (mitte www.hot.ee/pavlik_morozovi_kodukas);

5) kustutada kasutajad, kes ei oma töid (paraku just nendega ongi seotud probleemid);

6) saidi kasutamise tasu sisseviimisest ma juba Randoga rääkisin, aga ta arvas, et kasutamine jääb maksuta.

Kellel veel mingeid mõtteid on, andku teada!

Andri
Flash MX 2002

04.07.03 (10:47)
Teve Myyri kohta on hangitud avalikelt internetilehekülgedelt seaduslikul teel.

myyr
olemas

04.07.03 (11:06)
Andri Ivinilt (siin kasutaja Andri) jõudis minuni läbi kolmandate isikute informatsioon, et aadressil myyr.restkeskus.ee on üleval tema kuuluvaid autoriõigusega kaitstud materjale. Esimesel võimalusel kõrvaldasin need sealt.
Samuti oli hr Ivinil etteheiteid minu keelekasutuse kohta. Kuna mu eesmärk ühegi cover.rodesign.ee -s tehtud kommentaariga pole kedagi solvata vaid avaldada kõigest oma isiklikku arvamust, siis seoses hr Ivini poolsete märkustega saatsin ka kirja cover.rodesign.ee haldajatele palvega üks minu kommentaaridest sealt eemaldada.
Sellest kõigest hoolimata jätkas hr Ivin minuga seotud eraisikute, ettevõtete ja asutuste tülitamist, esitamata siiski ühtegi selgepiirilist nõuet minule või minu suhtes (Andri, 03.07.2003: "...miks ma 2 nädalat Martin Eslonile jahti olen pidanud").
Samuti avalikustas hr Ivin minu isikuandmeid siin, board.rodesign.ee -s ning jätkas minu laimamise kampaaniat kuigi olin võtnud temaga ühendust nii sooviga saada mingit lahendust sellele situatsioonile kui palvega eemaldada siit minu isikuandmed.
Eelnevale viidates ja sellest tulenevalt leian et minu suhtes on tehtud ülekohut ja usun et selle situatsiooni lahendamiseks olen sunnitud kasutama kas advokaadi ja/või politsei abi.

Muudetud: 04.07.03 (11:07)

Andri
Flash MX 2002

04.07.03 (11:09)
Mis puutun Martini sünnipäeva, siis seda saab vaadata lehelt http://www.sorex.ee/liikmed.html

Andri
Flash MX 2002

04.07.03 (11:16)
Tsiteeritud:
jätkas minu laimamise kampaaniat kuigi olin võtnud temaga ühendust nii sooviga saada mingit lahendust sellele situatsioonile kui palvega eemaldada siit minu isikuandmed.

Eelnevalt oli võtnud ühendust, et eemaldada andmed?
ühendus tekkis 04.07.2003 kell 10:46 e-maili näol.

Samas kui hr Eslonile oli juba 18.06.2003 teada, et ma teda otsin, ilmus ta välja alles 03.07.2003, siis kui närv enam vastu ei pidanud. Ja kui Restaureerimiskeskuses oli selgelt teada juba 18.06.2003 Myyri isik, miks mulle öeldi, et ei teata, kes nende kodulehe tegi? Kas seda eesti keeles mitte valetamiseks ei nimetata?

Andri
Flash MX 2002

04.07.03 (11:19)
Saatsin eile õhtul teatise hr. Esloni tegevusest järgmistele isikutele:
Politseipeadirektor Robert Antropov robert.antropov@pol.ee
Politseipeadirektori asetäitja Jüri Kasesalu jyri.kasesalu@pol.ee
Politseipeadirektori asetäitja Priit Männik priit.mannik@pol.ee
Referent Karin Laugas secretary@pol.ee
Politseipeadirektori assistant Krista Potsepp krista.potsepp@pol.ee
Politseidirektor Kalev Prillop kalev.prillop@pol.ee
Politseinõunik Harry Tuul harry.tuul@pol.ee

Andri
Flash MX 2002

04.07.03 (11:21)
Mis puutub infot mittelõpetamise kohta, siis lõpetajate nimekiri on siin
http://www.tpu.ee/editmode/ylikoolist/ajaleht/2 003/nr6-2003/lopetajad-2003.html#s-mat

Andri
Flash MX 2002

04.07.03 (11:24)
Tsiteeritud:
saatsin ka kirja cover.rodesign.ee haldajatele palvega üks minu kommentaaridest sealt eemaldada.

Millal siis hr Eslon kirja saatis, täna või?

Andri
Flash MX 2002

04.07.03 (11:26)
Ei saa olla kahtepidi arvamust selles loos - hr Martin Esloni koht EI OLE politseis!

Andri
Flash MX 2002

04.07.03 (11:27)
Kusjuures osutan tähelepanu, et hr Eslon EI OLE TÄNASE PÄEVANI MINULT ISEGI VABANDUST PALUNUD!

tajo12
disainer

04.07.03 (11:30)

Andri, räägi südamelt ära, miks sa seda kõike nii tõsiselt võtad? Mees võttis ju kohe su pildi maha kui probleem tekkis ja oli valmis ka teistest probleemidest rääkima? Selline eradetektiivi töö kipub juba naljakaks muutuma. Pealegi, isikukood on seline asi mis mitte mingil juhul ei tohiks avalikult väljas rippuda (isikuandmekaitse siis).

Andri
Flash MX 2002

04.07.03 (11:33)
Olen valmis igaühel "pea otsast keerama", kes julgeb midagi minu ema kohta öelda.

myyr
olemas

04.07.03 (12:32)
ANDRI, 04.07.03 (11:27) :
Kusjuures osutan tähelepanu, et hr Eslon EI OLE TÄNASE PÄEVANI MINULT ISEGI VABANDUST PALUNUD!

VASTUSEKS: Te ei ole mulle esitanud ühtegi nõudmist või palvet. Kõik tegevused mis olen ette võtnud seoses kujunenud situatsiooniga on lähtunud minu omast initsiatiivist ja arvamustest selle kohta kus ma olen võinud Teie, teiste isikute või seadusandluse vastu eksida.
Leian et on kaks eri asja esitada oma nõudmised ning kui nendele ei reageerita, siis astuda edasiseid samme, erinevalt Teie meetodile kus Te alustasite tegevust minu selja taga, läbi kolmandate isikute ja asutuste.

PS. minu seisukohavõtt microsofti suhtes ei puuduta kuidagi Teid hr Ivin vaid lähtub minu igapäevasest tööst ja on kujunenud välja viimase 10 aasta jooksul.

myyr
olemas

04.07.03 (14:41)
Seletuseks minu kommentaari kohta ( http://cover.rodesign.ee/index.php?CatId=18&vaata=jah&imageID=3285):
Oma viimases kommentaaris sel leheküljel ütlesin järgmist: "..sa oled loll ja su ema on kole..". Tunnistan et õigekirja seisukohast oleksin pidanud kasutama seda väljendit jutumärkides, sest tegu oli huumoriga - suhteliselt levinud naljaga, mida võib televisioonis, filmides ja ka internetis laialdaselt kohata ( http://www.google.com/search?sourceid=navclient&q=your+mama+is+ugly). Nagu näha sõnadest 'humor' ja 'joke', mis sellise otsinguga saadud vastuste hulgas väga tihedalt esinevad, on tegu huumoriga. Kui olin saanud aimu (sel' teel, et hr Ivin oli külastanud minuga seotud asutusi, esitades erinevaid arvamusi ja nõudmisi), et hr Ivin ei ole ilmselt teadlik sellest naljast ning seega ei mõista seda huumorina, võtsin koheselt (nagu juba mainisin) ühendust cover.rodesign.ee haldajatega ja tegin teatavaks oma soovi see kommentaar sealt eemaldada. Ise ei saa (võib ka olla et ma ei oska) neid kommentaare muuta või eemaldada.

Muudetud: 04.07.03 (15:03)

myyr
olemas

04.07.03 (15:09)
Minu seosest AS Tallinna Restauraatori ja Restaureerimiskeskus OÜ-ga:
Hetkel puudub igasugune seos minu ja mainitud ettevõtete vahel.
Domeen myyr.restkeskus.ee on loodud ja siiani kasutusel testimaks võimalikke lahendusi ülalmainitud firmade kodulehekülgede tarbeks.

Andri
Flash MX 2002

04.07.03 (15:29)
Meie tänase vestluse jätkuks autoriõiguste (sh krüpteerimise jmt) teemal:

EV AÕS §28 lg 2: "Teose autoriks on füüsiline isik, kes on selle teose loonud."
§29 lg 1: "Isiku, kes avaldab teose oma nime all või oma üldtuntud pseudonüümi all, autorsust presumpeeritakse (eeldatakse), kuni pole tõendatud vastupidist."
§12 lg1 p2: "Teose autoril on õigus otsustada, millisel viisil peab olema tähistatud autori nimi teose kasutamisel - kas autori kodanikunimega, autorimärgiga, varjunimega (pseudonüümiga) või ilma nimeta (anonüümselt) (õigus autorinimele)."
p5: "Teose autoril on õigus vaidlustada mis tahes moonutusi ja teisi ebatäpsusi teoses endas, selle pealkirjas või autorinime tähistamises ning autorile või tema teosele antud hinnanguid, mis kahjustavad autori au ja väärikust (õigus autori au ja väärikuse kaitsele)." (sic!)
§13 lg1 p8: "Autorile kulub ainuõigus ... teost üldsusele näidata (õigus teose eksponeerimisele). Teose eksponeerimine tähendab teose või tema koopia näitamist kas vahetult või filmi, slaidi, televisiooni või mis tahes muu tehnilise vahendi või protsessi abil.
§7 lg1: "Autoriõigus tekib teose loomisega."
lg3: "AUTORIÕIGUSE TEKKIMISEKS NING TEOSTAMISEKS EI NÕUTA TEOSE REGISTREERIMIST, DEPONEERIMIST VÕI MUUDE FORMAALSUSTE TÄITMIST."

myyr
olemas

04.07.03 (19:03)
Väljavõtteid EV AÕS-st:
Autori nõusolekuta ja autoritasu maksmiseta, kuid kasutatud teose autori nime või nimetuse, kui see on teosel näidatud, teose pealkirja (nimetuse) ning avaldamisallika kohustusliku äranäitamisega on lubatud:
1) õiguspäraselt avaldatud teoste refereerimine ja tsiteerimine motiveeritud mahus ja järgides refereeritava või tsiteeritava teose kui terviku mõtte õige edasiandmise kohustust, sealhulgas ajalehtede ja ajakirjade artiklite refereerimine ja tsiteerimine ajakirjandusest ülevaate andmise eesmärgil;
2) õiguspäraselt avaldatud teose või selle osa kasutamine illustreeriva materjalina õppe- või teaduslikel eesmärkidel nende eesmärkidega motiveeritud mahus ja tingimusel, et selline kasutamine ei taotle ärilisi eesmärke;
---
Autori nõusolekuta ja autoritasu maksmiseta on lubatud üldsusele külastamiseks avatud kohtades alaliselt asuva arhitektuuriteose, kujutava kunsti teose, tarbekunstiteose ja fotograafiateose reprodutseerimine ükskõik millisel viisil peale mehaanilise kontaktkopeerimise ja selle teose kujutise edastamine üldsusele, välja arvatud juhul, kui selline teos moodustab kujutise põhimotiivi ja seda kavatsetakse kasutada otsesel ärilisel eesmärgil. Kui käesolevas lõikes sätestatud teosel on nimetatud autori nimi, tuleb see lisada kujutise üldsusele edastamisel.
---
§ 35. Autoriõigus tuletatud teosele
(1) Teise autori teosest tuletatud teose autoril tekib autoriõigus oma teosele.
(4) Käesoleva paragrahvi 1. lõike sätteid kohaldatakse ka teostele, mille autorid ei ole teada (rahvaloominguteosed, anonüümsed teosed jms), teostele, mille autoriõigusega kaitsmise tähtaeg on möödunud, ja intellektuaalse tegevuse tulemustele, millele käesolevat seadust ei kohaldata (§ 5).
---
§ 75. Autoriõigusega kaasnevate õiguste piiramine
3) lühikeste väljavõtetena lülitamiseks päevasündmuste ülevaatesse;
---

Andri
Flash MX 2002

05.07.03 (13:27)
Vaatleme siis lähemalt eelpool nimetatud Avaliku teabe seadust.

Kes on teabevaldaja?

§5 lg 2 "Eraõiguslikule juriidilisele isikule ja FÜÜSILISELE isikule laienevad teabevaldaja kohustused, kui isik täidab seaduse, haldusakti või lepingu alusel avalikke ülesandeid, sealhulgas osutab haridus-, tervishoiu-, sotsiaal- või muid avalikke teenuseid, - teabe osas, mis puudutab nende ülesannete täitmist."

-------------------

Seega antud seadus mind ei puuduta ja selle seaduse edasine uurimine ei paku huvi.

===================

Vaatleme lähemalt Isikuandmete kaitse seadust.

Mis on seaduse eesmärk?
§1 "Käesoleva seaduse eesmärk on isiku põhiõiguste ja vabaduste kaitsmine isikuandmete TÖÖTLEMISEL kooskõlas isiku õigusega vabalt saada üldiseks kasutamiseks levitatavat teavet."

Seaduse kohaldamise ala.
§2 lg1 "Käesolevat seadust kohaldatakse isikuandmete:
1) täielikult või osaliselt automatiseeritud töötlemisel;
2) mitteautomatiseeritud töötlemisel, kui kasutatavad isikuandmed võetakse isikuandmete korrastatud kogumist või on ette nähtud kasutatavate andmete kandmine isikuandmete korrastatud kogumisse."
lg 2 "Käesolevat seadust ei kohaldata:
1) füüsilise isiku enda poolt kogutud isikuandmete töötlemisele isiklikuks otstarbeks."

Kes tagab isikuandmete kaitse?

§3 lg1 "Isikuandmete kaitse tagatakse VASTUTAVA TÖÖTLEJA ja VOLITATUD TÖÖTLEJA kohustusega ...".

Millised on delikaatsed isikuandmed?

§4 lg3 "Delikaatsed isikuandmed on:
1) poliitilisi vaateid, usulisi ja maailmavaatelisi veendumusi kirjeldavad andmed, välja arvatud andmed seadusega ettenähtud korras registreeritud eraõiguslike juriidiliste isikute liikmeks olemise kohta;
2) etnilist päritolu ja rassilist kuuluvust kirjeldavad andmed;
3) andmed terviseseisundi, pärilikkuse informatsiooni ja seksuaalelu kohta;
5) kriminaalmenetluses või muus õiguserikkumise väljaselgitamise menetluses kogutav teave enne avalikku kohtuistungit või otsuse langetamist õiguserikkumise asjas või juhul, kui see on vajalik kõlbluse või inimeste perekonna- ja eraelu kaitseks või kui seda nõuavad alaealise, kannatanu, tunnistaja või õigusemõistmise huvid."

Kes on vastutav töötleja ja kes volitatud töötleja?

§6 lg1 "VASTUTAV töötleja on füüsiline või juriidiline isik või riigi- või kohaliku omavalitsuse asutus, kes töötleb või kelle tellimisel töödeldakse isikuandmeid ...".
lg 2 "VOLITATUD töötleja on füüsiline või juriidiline isik või riigi- või kohaliku omavalitsuse asutus, kes töötleb isikuandmeid vastutava töötleja tellimisel."

-------------------------

Kuna mina pole ei vastutav töötleja ega volitatud töötleja, ning mul puudub juurdepääs rahvastikuregistri ja muudele taolistele andmebaasidele, siis antud seadus mind ei puuduta ja selle edasine uurimine ei paku huvi.

=========================

Muide, isikuandmete väljastamiseks on meil loodud spetsiaalne asutus nimega AS Andmevara (Pärnu mnt 139D/1, 11317 Tallinn), mis väljastab isikuandmeid avalduse alusel. Teenus on tasuline ja maksab 20 krooni. Avalduse võib isiklikult kohale viia või saata postiga. Lisada tuleb passi koopia taotleja isikuandmete lehest ning teenustasu tasumise kviitungi koopia (a/a 221001182722, selgitus - RR infoteenus, oma nimi), ning vastus saadetakse postiga.

=========================

Küll aga pakuvad huvi politsei, kes on VASTUTAV ISIK, töömeetodid. Isiklikust kogemusest saan öelda, et Tallinna Politseiprefektuuri Liiklusjärelevalve osakonnas (Rahumäe tee 6 15074 Tallinn) praktiseeritakse avalduste kopeerimist ja koopiate üleandmist neile isikutele, kelle kohta avaldus on kirjutatud (nagu te teate, avaldusel on kirjas avaldaja isikuandmed - nimi, elukoht, telefonid, e-mail, vahel isikukood), samas kui avaldaja ei tea selle isiku kohta, kelle kohta ta avalduse tegi, mitte midagi (täpsemalt, teab vaid auto registrinumbrit). Keegi ei küsi luba, kas avaldaja on nõus koopia üleandmisega. Avaldaja pannakse fakti ette a la me tegime ja andsime. Pärast imestatakse, et miks küll elanikkond ei taha politsiga koostööd teha. Seda ma tõesti ei tea.

Andri
Flash MX 2002

06.07.03 (19:12)
“Öelge, kas arstid või õpetajad, kes eksivad, tuleb internetti üles panna? Ma ei saa aru, miks oleksin pidanud hõiskama, et hoi, meil jäi ametnik vahele.”
/Endine politseijuht Harry Tuul selgitab, miks varjati Rapla endise prefekti Andres Puskari rooli taga joobe jääknähtudega vahelejäämist./ (SL Õhtuleht, 03.07.2003, lk 8)

Kurat

07.07.03 (11:18)
Ei tahaks kedagi solvama hakata aga see on siin idiootsus.
Kui inimene võttis maha pildid milleks sellist poleemikat tekitada?
Kas on mõtet inimene töökohast ilma jätta?

Kas pole tõesti midagi paremat oma ajaga peale hakata kui kellelegi jahti pidada, raisates selleks täisväärtuslikku tööaega? Minul näiteks selliseks jamaks aega pole, keegi peab tööd kah tegema või loodab hr. Ivin selle jama pealt endale lisa teenida?

myyr
olemas

13.07.03 (11:59)

Muudetud: 14.07.03 (00:34)

Uudis
   3D
   Web
   Flash
   Graafika
   Progemine
   Fotograafia
   Joonistamine